tiistai 22. huhtikuuta 2014

Harjoittelua // Practising

I love taking pictures - problem is, I am much more eager than skillful in it. Plus side is, me and my sister have the exactly same camera (Nikon D5100 with 18-55VR objective) and we get to share our lightbulb-realizations :). Here's a few recent "getting to know my camera" -photographs taken at very special places like my grandmum's and granddad's childhood landscapes and my parent's place. What do you think - any constructive criticism?

Murun syntymän myötä valokuvaaminen on alkanut kiinnostaa minua aivan hurjasti. Kuvia tulee otettua melkoisella tahdilla - intoa tosin on paljon enemmän kuin taitoa.. Toissa jouluna ostin itselleni lahjaksi Nikonin D5100:sen, objektina pakettiin kuului 18-55VR. Omiin tarpeisiini tämä paketti on toistaiseksi riittänyt enemmän kuin hyvin, kamerasta saisi paaaaaljon enemmänkin irti, kuin olen itse ehtinyt perehtyä. Onneksi siskollani on täsmälleen sama paketti, joten voidaan jakaa keskenämme älynvälähdykset :). 

Olemme tehneet viikonloppuisin kuvausretkiä yhdessä siskoni ja isäni kanssa kotiseudullamme. Valokuvia ottaa ihan eri mielenkiinnolla, kun niiden takana on jokin itselle tärkeä tarina. Kuvista kolme ylintä on esimerkiksi otettu isäni äidin lapsuudenkodin lähettyviltä. Nuo puut olivat muuten ihan käsittämättömän suuria, niin suuria, ettei kamera tehnyt niille oikeutta! Oi, tunnelmallisia paikkoja ja ihania tarinoita :)
Miltäs näyttää? Rakentava kritiikki ja kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan! :)

-J

17 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, itseäkin on alkanut valokuvaus kiinnostaa enemmän ja olisi kamala halu kehittyä. Toisaalta oon tosi laiska lukemaan esimerkiksi mitään ohjeita :/ Tämmöisissä valokuvauspostauksissa olisi aina kiva lukea vähän mitä asetuksia on kamerassa käyttänyt kuvia ottaessa. Siis aika, aukko ja iso-arvo. Niistä mun mielestä jotenkin saa hyvin selville, että mimmoisia kannattaa käyttää, jos samantyylisiä meinaa itse otta :) Tykkään todella paljon tuosta puukuvasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiitos vinkistä! Täytyy jatkossa kertoa käytetyistä asetuksista :). Itsekin olen tosi laiska lukemaan ohjekirjoja, yritys ja erehdys on toisaalta paljon pidempi tie oppia, että ehkä joskus kannattaisi :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! :) (..onneksi ei tarvi näyttää niitä kaikkia satoja ei-niin-onnistuneita ;)

   Poista
 3. Hienot kuvat! Itekin oon aika pihalla valokuvauksesta, kamerasta (Nikon D 5000) sais paljon enemmän irti ku osaan siitä ottaa. Olen yritteliäs ja harjoittelen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mervi! :) Vähän kerrallaan kai sitä oppii uutta, kokemuksen myötä ja välillä minun tapauksessa vahingossakin. Tsemppiä harjoitteluun sinnekin suunnille! Haaveilen valokuvauskurssille menemisestä, mutta jostain syystä en oikein ole saanut aikaiseksi! :)

   Poista
 4. Hyviä kuvia! Minä sain uuden kameran viikonloppuna synttärilahjaksi... Ei mitään taitoja kuvata, mutta kamerani vaikuttaa helpommalta tapaukselta kuin äidiltäni lainassa ollut järkkäri... Minulla ei ollut muita kriteerejä, kuin että se on normi järkkäriä pienempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna :). Oi, sitten vain kuvailemaan, siperia opettaa (kuin myös ohjekirja, niitä jotka siihen jaksavat perehtyä, heh)! :)

   Poista
 5. Todella kauniita kuvia! Näissä on tunnelma kohdillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi <3 Mukava kuulla, että tunnelma välittyy myös kuvaruudun toiselle puolelle, eikä jää vain aikomukseksi! :)

   Poista
 6. Tosi hienoja! Ja paljon parempia entä mun ottamat samoilta tienoilta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja höpöhöpö, onnistuneita oli sunkin kuvat! :)

   Poista
  2. Nääh, ainakaan latvukset ei onnistunu yhtään niin hyvin kun sulla. Tuo sun kuva on niiiiiin hieno, tykkään aivan älyttömästi! Ja tuosta mökkishampoosta ja Tosipaikasta kanssa aivan erityisesti :)

   Poista
 7. Rakkautta ja piikkilankaa!!! T.Äitykkä

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista - jätäthän rivin vierailustasi! :) // Please leave a comment! :)