torstai 27. maaliskuuta 2014

Vielä yhdet villasukat // Woolen socks once again

You can still wear woolen socks even if it's already starting to feel (and look) like spring, right? These are actually the very first woolen socks I have made (since 7th grade) but I haven't had time to take a pic :). I got inspiration from the blog NAMUNEN, but made a few changes, for example the pattern in my socks doesn't continue all the way to the toe, the socks are a bit shorter and I used fewer stitches. From Namunen's blog you can find the original tutorial in Finnish :) 

Eikös niin, että villasukkien käyttöaika se vain jatkuu huolimatta kevään merkeistä? :) Sain viimeinkin aikaiseksi kuvata nämä ihka ensimmäiset tekemäni sukat sitten yläasteen. Ihastuin NAMUNEN-blogissa pilvenreunalla -sukkiin niin kovasti, että oli ihan pakko yrittää. Yksi päivä äitini konsultointia vaadittiin siihen, että sain lopulta jatkettua varsien jälkeen sukkaa kantapäillä ja muilla kummallisuuksilla. Kyselin häneltä kuulema täysin sukan tekemisen kannalta epäolennaisia asioita ;). Täytyy kyllä edelleen myöntää, että vaikka nyt OSAAN tehdä kantapään, kavennukset ja muut härpäkkeet, en täysin YMMÄRRÄ tekemääni (kuka ihme on voinut keksiä, että noin syntyy sukka?!). Alkuperäisen ohjeen näihin ihastuttaviin sukkiin löydät Namunen blogista, itse tein kuitenkin muutamia muutoksia: sukat ovat lyhemmät, aloitussilmukkamäärä on pienempi (45 silmukkaa) enkä myöskään jatkanut mallikertaa jalkaterän koko matkalla. Käsiala ei ole kovin tasalaatuista kuten kuvasta näkyy, mutta olen silti näihin oikein tyytyväinen. Tästä se innostus sitten lähti.. :) 


P.S. Mikä ihmeen ärsyttävä lanka noista housuista roikkuu? Miksei noita koskaan huomaa kuvia otettaessa!

Mukavaa viikonjatkoa, 

-J

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Viivi <3 Vähän omiin silmiin tarttuu löysemmät silmukat sieltä täältä, mutta on mukava huomata, että näiden jälkeen tehdyissä sukissa on käsiala jo hieman tasaantunut :)

   Poista
 2. ;) olen vieläkin aivan shokissa! T.Äitykkä

  VastaaPoista
 3. Kauniit villasukat <3 Löysin blogisi ja tykästyin, joten klikkasin itseni lukijaksi.
  Tervetuloa vierailulle Varvikkoon http://kotihiirivarvikossa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi! Mukava kun kommentoit, tulen ehdottomasti vastavierailulle :)

   Poista
 4. Tosi hienot sukat kyllä! Minäkään en oo yläasteen jälkeen saanu villasukkia tehtyä, monesti on kyllä ollu mielessä että pitäs opetella tuo taito uudelleen! Ois niin mahtava ku vois tehä just sellasia sukkia ku ite haluaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Paljon opeteltavaa ois minullakin vielä jäljellä, olisi ihana kun osaisi tehdän kaikenmaailman kohokuvioita ja muita pro-juttuja :).

   Poista
  2. Oot kyllä tosi taitava villasukkien kutoja, pitäis minunkin opetella kun vaan kehtais :)

   Poista
  3. Minä en vielä itse uskaltaisi tituleerata itseäni taitavaksi, mutta tästä se kai vähitellen ;). Ei muuta kuin puikot käteen niin saat sinäkin sellaiset villasukat varpaita lämmittämään kuin itse haluat - senkinhän voisi muuten ottaa uuden bloggaaja-tapaamisen tavoitteeksi, kaikki kutomaan! :)

   Poista
 5. Aivan ihana ja kaunis blogi <3
  Tänne jään kyllä seurailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi!! Lämpimästi tervetuloa, toivottavasti viihdyt :)

   Poista
 6. Ihanat sukat! Kiitos sullekin eilisestä, oli kiva päivä! Täällä just kuvia siirrellään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Eilen oli kyllä tosi mukavaa, täälläkin siirrellään kuvia ja kuvaillaan kotiintuomisia :)

   Poista

Ilahdun kommenteista - jätäthän rivin vierailustasi! :) // Please leave a comment! :)