torstai 7. marraskuuta 2013

Joulukalenteri // Christmas calendar

Is it already allowed to say the word Christmas yet? :). It would be nice to do a christmas calendar this year. Hopefully it turns out something that doesn´t hurt my eyes as much as the calendar below (my DIY from possibly 7th or 8th grade :D..). Further below you´ll find much more esthetic approach to this whole christmas calendar idea by Mr Printables and HEY LOOK (click the link under the photos to find the original page and to print the calendars!). Nice, aren´t they? :)

Joko saa puhua joulusta? Jos muutkin, niin minäkin! Tänä vuonna olisi kiva askarrella itse joulukalenteri. Viime joulu mentiin joskus yläasteella ompelemallani joulukalenterilla, jonka äitini kaivoi jostain kaapppien kätköistä ja toi ylläriksi... No, asiansa ajoi, yllätyin kyllä :D. Ideaa on ehkä tuolloin ollut enemmän kuin varsinaista taitoa toteuttaa tai intoa viedä projekti loppuun asti ;). Kalenterissa ei oikeastaan ole yhtään kohtaa, josta se EI purkautuisi, mihinkään ei ole tehty asianmukaisia käänteitä tai siksak-reunoja, suoria saumoja en löytänyt yhtäkään ja ylhäältä puuttunee joku rima, jolla se pysyisi ripustettuna kasassa. Erityisen hienon säväyksen antaa myös joulupukille tehty turkoosin sininen parta - ilmeisesti valkoinen lanka oli päässyt loppumaan (?). En ehkä anna kuitenkaan tuon kuvan palaa verkkokalvoillenne, joten säädin vähän kamerasta värejä... 


Tänä vuonna olisi kiva, jos kalenteri ei sattuisi yhtä pahasti silmiin kuin tuo aiempi... Mustavalkoiset kalenterit yllättäen vetoavat minuun eniten, ja tässä muutama ihana vastaan kävellyt idea. Kuvatekstiestä pääset alkuperäisille sivuille, joista kalenterit voi ihan maksutta tulostaa omaan käyttöön!

Christmas Calendar from HEY LOOK (Click HERE to visit the original page, find the instruction and print the calendar!)
Christmas Street advent calendar by Mr Printables (Click HERE to visit the original page and print the calendar!)

Noista kahdesta ylempi taitaa päätyä meidän seinälle, jälkimmäinen vaatisi tason / pöytätilaa, johon sen kauniisti saisi esille, ja sitä ei nyt taida tähän tarkoitukseen löytyä. Tuo Mr Printables, josta alempi kalenteri on, on muuten aivan huikea ja tutustumisen arvoinen paikka. Se on pullollaan ihania ideoita pahvisiin / paperisiin leluihin ja koristeisiin, löytyypä sieltä ilmaisia julisteitakin koristeeksi ja / tai opetuksellisiin tarkoituksiin. Kantsii käydä pyörähtämässä :)

Tuleekos teille joulukalenteria, joko itse tehtyä tai kaupasta ostettua? :)

4 kommenttia:

 1. Huippu idea toi ylempi. Pakko apinoida,kun miettiin jotakin kivaa yllärikalenteria v:lle. Vielä, ku keksis mitä niihin laittais sisälle. Rusinat ei varmaan joka päivä yllätä :)
  -s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apinoi pois vaan! :). Ja joo, voi olla että rusinat ei yllättäis joka päivä :D. Jotainhan pikku-autoja vois laittaa muutamaan, ja sit osa noista rasioista oli aika isoja, niin vois kokeilla, saisko sinne tungettua niitä semmosia ihan pieniä kirjoja. Mitähän muuta mä mietin, legopalikoita tai jotain muumeja. Vinkkaahan jos keksit jotain superia ja ei-niin-krääsämäistä :)

   Poista
 2. taidan tyytyä tänä vuonna(kin) kaupan valmiisiin kalentereihin. jotensakkin hirveen kiireen ja remontin loppupuristuksen takia ei jaksas kalenteria alkaa rakentelee..ja kun me ei olla jouluna edes kotona, niin helpompi sellanen valamis kuletella mukanakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuolla vaihtoehdolla varmasti hermoa säästäis itsekin, vaikka meillä ei mitään remppaa täällä olekaan meneillään, vain ihan normaalia kaaosta :D. Ja tosiaanki helpompi kuljettaa mukana :)

   Poista

Ilahdun kommenteista - jätäthän rivin vierailustasi! :) // Please leave a comment! :)